Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Esguard, la 1a revista nadiua per tauletes

esguard

El passat 11 de setembre de 2012, coincidint amb la diada nacional de Catalunya, va néixer l’Esguard, una nova revista digital en català.

El que diferencia aquesta revista de totes les altres és que és la primera revista en català nadiua per a tauletes tàctils (tablets).

És una revista, doncs, pensada i creada per a ser llegida només en tauletes tàctils. L’Esguard no està disponible a internet.

L’Esguard no és una revista pensada en paper i adaptada a internet, tampoc és una revista pensada per internet i adaptada per a tauletes; és una revista pensada i editada única i exclusivament per a ser llegida a través de tauletes tàctils.

Disponible inicialment exclusivament per a iPad des de principis de 2013 també està disponible per a tauletes amb sistema operatiu Android.

Per llegir la revista cal descarregar-se l’aplicació “Esguard”, gratuïta, bé de l’App Store, bé del Google Play.

L’Esguard s’actualitza cada setmana, els dimecres, i ofereix una varietats de continguts (reportatges, columnes d’opinió, entrevistes) que, segons ells, poden llegir-se en un temps màxim de 20 minuts.

Impulsada, entre d’altres, pels periodistes gironins Germà Capdevila i Marc Teixidor, compta entre els seus col·laboradors plomes prou conegudes i reconegudes: Màrius Serra, Matthew Tree, Toni Aria, Txe Arana, Francesc-Marc Álvaro, Najat el Hachmi, Salvador Macip, Rita Marzoa, Quim Torra, Rosa Calafat, Sion Fullana…

Tan el títol com la capçalera fan pensar en una altra revista, l’Esquire, tot i que no en la seva línia editorial!

Perquè Esguard? Ells mateixos ho defineixen:

Esguard recupera per a la seva capçalera un mot català en desús, però amb un doble significat que retrata exactament l’esperit de la revista: Esguard vol dir mirada, observació, però també vol dir consideració, mirament, respecte.”

Us animem a fer-vos-en lectors!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 13 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 17 de maig de 2013.

Podeu  escoltar el programa clicant aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: