Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

“Safe Keeper Card”, la targeta intel·ligent

Imatge: Akrocard

Imatge: Akrocard

Quants noms d’usuari i contrasenyes teniu per accedir a diferents serveis que ofereix internet (correu electrònic, perfils a xarxes socials, banc online)?

És habitual utilitzar una mateixa contrasenya, dues o tres com a màxim; fins i tot així massa sovint les oblidem i demanem que els serveis d’internet ens les recordin.

No es recomana escriure en un paper els noms d’usuaris i les contrasenyes d’accés als nostres serveis , doncs són la clau per accedir a informació personal i sensible.

Una empresa catalana, Akrocard, ha desenvolupat una targeta, la “Safe Keeper Card” que permet emmagatzemar amb seguretat contrasenyes i altres dades personals d’accés a serveis d’internet, gràcies a un xip criptogràfic (com els xips de les targetes bancàries).

Per accedir a les dades de la “targeta intel·ligent”, a l’hora d’entrar als nostres serveis d’internet, cal descarregar-se un programa (software) a l’ordinador; també s’hi pot accedir amb el telèfon intel·ligent (“smartphone”) gràcies a la tecnologia NFC (“Near Field Communication”, comunicació de proximitat).

La “Safe Keeper Card” pot emmagatzemar fins a 50 registres en la versió per ordinador i fins a 25 per a la versió mòbil. Les targetes valen 25 €.

Aquest contingut correspon a la Càpsula 19 de l’espai Sarrià de Ter en Xarxa de Ràdio Sarrià emès el passat divendres 4 d’octubre de 2013.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: