Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Snapchat, la missatgeria que no deixa rastre?

snapchat_icona

Si recordeu la sèrie de dibuixos animats “Inspector Gadget” recordareu com els missatges que rebia del seu cap, el comissari de policia, s’autodestruïen.. gairebé sempre explotant a la cara del comissari.

Us imagineu poder enviar una foto, o un vídeo, a un contacte o grup de contactes i que al cap d’uns segons aquest arxiu s’autodestrueixi, s’autoelimini? Ja no cal imaginar-s’ho… teniu al vostra abast Snapchat!

Snapchat és un servei de missatgeria instantània creat l’any 2011 per dos estudiants universitaris de Stanford; inicialment era un projecte d’estudis. A diferència d’altres serveis de missatgeria (WhapsApp, Line) a Snapchat es pot donar data de caducitat (màxim 10 segons) als arxius d’imatge i vídeo que s’enviïn, de manera que una vegada enviats i eliminats el receptor no els pot veure més.

Aquesta aplicació ha arribat al cor d’un dels públics més exigents de les xarxes socials: els joves i adolescents! I ha despertat l’interès de Facebook de comprar-la en dos intents: el 2012 i el 2013, aquesta darrera vegada amb una oferta de 3 mil milions de dòlars; o de Google, que oferia 4 mil milions de dòlars!

Aquesta funcionalitat autodestructiva de les imatges i vídeos és percebuda inicialment com una major garantia de privacitat, però ha portat també a “mala praxis”, com el “sexting”. En tot cas cal tenir present que si bé les imatges s’autoeliminen en qüestió de segons, mentre són visibles podem capturar-les, simplement, fent una captura de pantalla…

Tot el que compartim, també a Snapchat, deixa o pot deixar rastre! Tot el que tenim, fem o pensem és a un clic de fer-se, o poder-se fer públic!

Els joves estan abandonant Facebook, diuen les dades d’aquests darrers anys… Prefereixen, per conversar i relacionar-se amb els seus companys, serveis de missatgeria instantània i Snapchat és, avui per avui, una de les seves principals preferències.

Aquest contingut correspon a la Càpsula 24 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 7 de febrer de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

8 comments on “Snapchat, la missatgeria que no deixa rastre?

  1. Retroenllaç: Facebook, 10 anys! | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  2. Retroenllaç: Telegram, l’app que pot fer ombra a WhatsApp? | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  3. Retroenllaç: 15 tendències / novetats TIC pel 2015 | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  4. Retroenllaç: Els “stickers” arriben a Twitter | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  5. Retroenllaç: Instagram Stories o Snapchat Stories? | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  6. Retroenllaç: Spectacles, les ulleres de Snapchat | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  7. Retroenllaç: Ens poden llegir els missatges de WhatsApp? | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  8. Retroenllaç: Facebook Stories | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: