Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Facebook, 10 anys!

Facebook_10anys
Recordeu què fèieu el 4 de febrer de 2004?

Aquest dia van passar un munt de coses: l’aleshores president del govern espanyol, José Ma Aznar, va defensar al Congrés dels Estats Units d’Amèrica la invasió de l’Iraq; l’escriptor català, ara també polític, Alfred Bosch, guanyava el Premi Ramon Llull amb una novel·la històrica i ETA assegurava, en un comunicat, no haver arribat a cap acord en la reunió que va mantenir amb el Conseller en Cap Josep Lluís Carod-Rovira

Aquest mateix dia es va llançar Facebook!

Un tal Mark Zuckerberg, jove estudiant d’encara no 20 anys, juntament amb quatre amics més, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes i Andrew McCollum, va llençar aquesta xarxa social des d’una habitació de la universitat de Harvard com una plataforma de comunicació entre estudiants.

10 anys després, xifres milionàries!
10 anys després Facebook és, encara, la xarxa social de referència amb més de 1.230 milions d’usuaris i un benefici net, aquest any 2013, de 1.500 milions de dòlars.

Avui Facebook compta els usuaris i els beneficis per milers de milions!

Facebook, hi siguem o no, ha canviat les nostres vides a base de “likes” (m’agrada) i ha ajudat a connectar-nos (o desconnectar-nos) més

Facebook ha canviat i evolucionat molt al llarg d’aquests 10 anys!

Per començar el nom: fa 10 anys s’anomenava “The Facebook”, però ben aviat va perdre l’article per passar-se a dir, simplement, Facebook.

També ha canviat a nivell de disseny, amb canvis periòdics, però sobretot de funcionalitat, adaptant-se a les modes i tendències de cada moment: compartir estat, imatges, vídeos, enllaços…

L’any 2006 Facebook s’obre a tot el món com a xarxa social i comença a créixer en usuaris, a escampar-se arreu del planeta.

Sobretot a partir de l’any 2009 Facebook experimenta un important augment d’usuaris: si no ets a Facebook, no existeixes!

Facebook es popularitza i tothom hi entra: persones, empreses, administracions… Ens enganxem a Facebook!

Facebook fa ombra a totes les altres xarxes socials i procura mantenir el lideratge tot i les envestides de Twitter i Google +. Però Facebook és més que una xarxa social, com Google és més que un cercador: és una empresa. Aquests darrers anys Facebook ha entrat a Borsa i ha comprat Instagram! I aquesta mateixa setmana també ha comprat WhatsApp!

Però a Facebook els 10 anys també li pesen!

La mitjana d’edat dels milers de milions d’usuaris actius que té va pujant, Facebook es va fent gran!

Pels joves Facebook no és l’aplicació preferida per comunicar-se ni per compartir fotos i vídeos: prefereixen altres serveis com WhatsApp o Snapchat.

Un dels problemes que es troba amb els joves és que aquests a Facebook també hi tenen els seus pares!

Quin serà el futur de Facebook? Sabrà reconquerir els joves? Sabrà lluitar contra els nous serveis i aplicacions que van apareixent?

Mentre veiem com es van resolent aquests interrogants podem celebrar els 10 anys de Facebook amb un vídeo sobre el més destacat de la nostra vida en aquesta xarxa social: https://www.facebook.com/lookback

Per molts anys Facebook!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 25 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 21 de febrer de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: