Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Previsions pel 2014 a internet i les xarxes socials

Social_Media_2014

Hem fet un cop d’ull a diverses webs que parlen d’internet, xarxes socials i màrqueting digital per tafanejar les previsions que fan en aquestes qüestions pel 2014!

En compartim algunes:

Augment de la publicitat a les xarxes socials: cada vegada estem més immunitzats a la publicitat, doncs la publicitat en aquests mitjans sol ser menys invasiva i és més segmentada, responent més als nostres interessos.

Màrqueting en temps real: les marques no desaprofites les xarxes socials per generar impactes publicitaris en temps real a partir de la pròpia actualitat: Oreo va fer una piulada durant l’apagada elèctrica de la SuperBowl…

La cerca del “fandom”… o els clients com a comercials de les marques. Anirem veient estratègies de les marques per a convenir els propis clients en agents comercials: qui millor que un client satisfet per publicitar una marca al seu entorn!

Continguts micro… el micro vídeo! Ja ho hem comentat en alguna altra ocasió: “lo bueno, si breve, dos veces bueno”! Vine, Instagram Vídeo i altres aplicacions permeten relatar grans històries amb pocs segons!

Continguts de compartir i eliminar: Snapchat només ha obert el camí de les aplicacions de missatgeria instantània que permeten enviar imatges amb data de caducitat! Si és per consum instantani i immediat, perquè conservar-ho! Arribaran els missatges que s’autodestrueixen, d’usar i eliminar! Més competència per WhatsApp?

Més contingut visual: millor en una infografia! Les infografies ja van ser tendència al 2013 i seguiran creixent aquest any! Són una manera atractiva, més visual i conceptual de presentar els continguts!

Creixement de Google+. Doncs sembla que al final Google ha trobat la seva xarxa social! Ara que Facebook ja té 10 anys, Google+ va creixent el usuaris actius… Tens un compte de Google? Si la resposta és sí, ja tens Google+!

Desapareixerà Foursquare? No només perquè xarxes socials com Facebook i Twitter, o d’altres aplicacions, també ofereixen geolocalitzar continguts, sinó també pels problemes de finançament que sembla que té… Sobreviurà al 2014?

Tornarà a estar de moda MySpace? Amb el canvi d’imatge que ha fet sembla estar disposat a viure una segona joventut, encara que sense pretendre fer ombra a Facebook i Twitter… Però pot reconquerir molts grups de música (i arrossegar els seus fans), com va fer anys enrere…

Chrome i Android s’aproparan… Els sistemes operatius webs i els mòbils es van apropant, com veient que van convergint ordinadors i dispositius mòbils. Android permetrà executar aplicacions del Chrome al dispositiu mòbil.

Alternatives a les contrasenyes alfanumèriques: poc a poc s’aniran popularitzant altres sistemes de protecció de les nostres dades, vista la vulnerabilitat de les contrasenyes. De moment s’aporta per les empremtes dactilars.

Impressions 3D: la impressió en 3D ja no ens sorprèn i esdevindrà una de les tendències aquest 2014.

Aplicacions de realitat augmentada: cada vegada més connectats, més digitals, la frontera entre el món real i el virtual es va difuminant; amb la realitat augmentada aquests mons es van integrant d’una manera cada vegada més natural i orgànica.

L’any 2014 tot just comença… una part del futur està escrita, però la part més interessant està per escriure… I el millor és que tots nosaltres en formem part!

Fonts de les informacions:

Aquest contingut correspon a la Càpsula 24 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 7 de febrer de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

One comment on “Previsions pel 2014 a internet i les xarxes socials

  1. ¡Gracias por la mención y por el resto de enlaces que aportáis! Un saludo 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: