Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Una pinzellada del #MWC14 i les seves tendències

Amb en Guillem Alsina parlant del MWC 2014. Foto: Ràdio Sarrià

Amb en Guillem Alsina parlant del MWC 2014. Foto: Ràdio Sarrià

Amb en en Guillem Alsina, director i editor del portal web de tecnologia El Mur Tecnològic, parlem del Mobile World Congress (MWC) 2014.

Quan parlem del MWC ho fem anomenant-lo erròniament Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil; el nom correcte, la traducció literal és Congrés Mundial de la Mobilitat o, si voleu, de la tecnologia mòbil.

Fins ara associàvem el concepte de mobilitat a la telefonia, però avui en dia aquesta associació ja està superada!

Al MWC hi havia, per exemple, empreses automobilístiques com Ford.

Hi ha una convergència de la tecnologia en diferents dispositius, per això cada dia parlem més de tecnologies mòbils d’una manera genèrica.

Guillem Alsina va assistir al MWC 2014 amb acreditació de premsa per a fer una cobertura i seguiment del congrés com a editor i director del portal de tecnologia en català El Mur Tecnològic; també per a fer-hi i mantenir-hi contactes.

El MWC 2014 va destacar per la visita dels fundadors de Facebook, Mark Zuckerberg, i un dels fundadors de WhatsApp, Jan Koum.

Aquestes dues visites van generar molta expectació, especialment la del jove creador de Facebook. Zuckerberg, però, va parlar sobretot del seu projecte de fer arribar internet arreu del planeta (internet.org), més que de la recent compra de WhatsApp.

A banda de les estrelles que es van passejar i les novetats que es van presentar pel MWC 2014 cada vegada més, en aquest esdeveniment, els experts es fixen en les tendències.

Una tendència clara i consolidada és l’atomització de formats de dispositius; fa 20 anys hi havia només, pràcticament, un format d’ordinador, el PC (“personal computer”), l’ordinador de “sobretaula” i alguns, pocs, tenien ordinadors portàtils.

Aquests darrers anys han anat apareixent molts altres dispositius: portàtils, “smartphones“, tablets, rellotges intel·ligents… Avui tenim una gran varietat de dispositius amb moltes marques i models per cada dispositiu.

En aquest MWC 2014 s’ha vist clarament la tendència del mercat a oferir una gran varietat de gamma de productes, de formats de dispositius. S’evidencia també en aquest congrés la consolidació i expansió de l’internet de les coses.

Es parla de telèfons intel·ligents, de rellotges intel·ligents, de ciutats intel·ligents (“smart cities”), de llars intel·ligents… i les persones?

Disposar de dispositius “intel·ligents” no ha de significar que les persones ens “idiotitzem” més… Ben utilitzada la tecnologia ens pot ajudar moltíssim.

Amb tants aparells i dispositius intel·ligents, es va desenvolupant també allò que anomenen “intel·ligència artificial“. Actualment en cartellera hi ha una pel·lícula, “Her“, en la que el protagonista s’enamora d’un sistema operatiu… Ens podem acabar enamorant de la tecnologia, d’un sistema operatiu, d’un robot amb intel·ligència artificial?

Veurem què passa en el futur… Avui, però, el que s’evidencia és la diversificació de pantalles i de dispositius connectats a internet i, molts d’ells, interactuant entre ells mateixos

Aquest contingut correspon a la Càpsula 26 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 7 de març de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

3 comments on “Una pinzellada del #MWC14 i les seves tendències

  1. Retroenllaç: 3 ginys destacats del #MWC14 | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  2. Retroenllaç: 2 blocs catalans que han cobert el #MWC14 | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  3. Retroenllaç: Blackphone, el telèfon de la privacitat? | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: