Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Els Beacons, informació de proximitat

connectivitat
Amb la companyia d’en Guillem Alsina responem a la pregunta… Què són els “beacons”?

És el nom d’una tecnologia semblant a la del “bluetooht” que permet la connectivitat entre dos o més dispositius mòbils amb proximitat.

Amb aquesta tecnologia, per exemple, podríem rebre informació al moment al nostre dispositiu mòbil de les ofertes del dia d’un supermercat, en cas que ens hi trobem fent la compra, a mesura que ens apropem a cada secció.

Aquestes alertes les activarien petits xips escampats per la botiga que amb la nostra proximitat ens faria arribar la informació en forma de notificació al nostre dispositiu mòbil.

Aquesta no és una tecnologia nova, però sí és una tecnologia que ara es comença a desenvolupar pensant que pugui tenir una aplicació i ús més massius.

Els seus usos no poden ser només comercials o de màrqueting, també poden tenir una funcionalitat de servei pel que fa a l’activació d’alertes, d’informació d’incidències, d’atenció a l’usuari…

Els “beacons” es sumen a la batalla de la connectivitat de proximitat, en la que la tecnologia NFC també intenta ser-ne capdavantera.

Els usos dels “beacons” i l’NFC, però, poden especialitzar-se en usos diferents: l’NFC en usos de pagamentidentificació personal, els “beacons” en usos més comercials i de servei.

Caldrà veure si aquestes dues tecnologies competeixen o es complementen… com sempre dependrà de nosaltres, les persones que les utilitzem!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 26 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 7 de març de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: