Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Blackphone, el telèfon de la privacitat?

blackphone

Som amos de la nostra privacitat? Realment controlem la privacitat de les nostres dades? Ja sabem que a internet tot sembla gratuït però res és gratis! Moltes vegades paguem amb les nostres dades!

Al MWC’14 les empreses “Geeksphone” i “Silent Circle” van presentar el “Blackphone”, un telèfon mòbil que segons els fabricants “protegeix” les nostres dades gràcies a un sistema operatiu propi (“PrivatOS”) fet a partir d’Andriod.

Amb “Blackphone” les nostres dades que exposem públicament amb les nostres trucades o els missatges de text que enviem resten protegides.

L’empresa diu que el seu ús no és només recomanable a nivell empresarial i governamental, també a nivell personal, doncs ja sabem avui de més d’un cas d’espionatge comercial, polític o del coneixement que empreses i governs tenen de les nostres dades!

El “Blackphone” i el servei de privacitat que ofereix, però, té un preu i no precisament econòmic ni a l’abast de tothom; en defensa seva diuen que “els programes gratuïts de privacitat no garanteixen realment la privacitat”!

Més enllà de ser una afirmació discutible (o no) l’aparició del “Blackphone” ens ha de fer reflexionar  sobre aquest “nou producte” que darrerament hem generat, les dades personals (el “big data”) amb les quals moltes empreses fan negocis; i sobretot reflexionar sobre si, d’una manera voluntària o no, conscient o no, controlem nosaltres mateixos les nostres dades!

Aquest contingut pertany a la  la Càpsula 27 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 21 de març de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: