Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Rellotge intel·ligent vs polsera intel·ligent

Smartwatch_vs_FitnessTracker

Aquests darrers mesos, també en aquest programa quan parlàvem dels 10 regals tecnològics pel Nadal 2013, haureu sentit a parlar dels rellotges intel·ligents (“smartwatches”) i de les polseres intel·ligents, aquelles polseres que entre d’altres coses monitoritzen la nostra activitat física (“fitness band” o “activity trackers”).

Formen part, aquests ginys, de la tendència de la tecnologia “portable” (“wearables”).

Imaginem-nos que finalment heu decidit adquirir un d’aquests nous i moderns ginys que estan connectats amb el nostre telèfon mòbil intel·ligent (“smartphone”).

Quin triem? Què és millor, un rellotge intel·ligent o una polsera intel·ligent?

Un i altre aparell poden ser molt semblants i semblen tenir les mateixes prestacions, però hi ha diferències estètiques, funcionals i de preu que no poden passar-nos per alt!

El rellotge intel·ligent cal entendre’l com una evolució natural del clàssic rellotge de polsera digital ara amb connectivitat a internet i amb el telèfon mòbil.

Amb el rellotge intel·ligent el que tenim és un rellotge de les dimensions “normals” d’un rellotge (tot i que n’hi ha de dimensions molt variades) que ens permet rebre i veure a la pantalla del rellotge informació sobre notificacions de xarxes socials, trucades, missatges, etc.

A banda de les aplicacions i funcionalitats pròpies que pugui tenir, entre elles alguns també càmera de fotos, el rellotge intel·ligent actua com una extensió del nostre telèfon mòbil, tenint quasi tota la informació i funcions al canell sense necessitat de “desenfundar” el mòbil!

Un “smartwatch” no deixa de ser, en el fons, un rellotge que et dóna molt més que només l’hora!

La polsera intel·ligent o banda de “fitness” no és, d’entrada, un rellotge tot i que, com fa anys que fan els telèfons mòbils, també et poden donar l’hora.

Les polseres intel·ligents d’avui són una evolució de les primeres polseres de “fitness” que monitoritzaven, i ho fan encara i aquesta és la seva principal funció, la nostra activitat física, en connectivitat amb el telèfon mòbil.

L’evolució d’aquestes polseres intel·ligents, però, ha fet un salt qualitatiu a partir del moment en què incorporen una pantalla, tot i que, com les seves pròpies dimensions, més petita que la dels rellotges intel·ligents.

Les polseres intel·ligents també permeten rebre notificacions de trucades, missatges, xarxes socials, etc.

Tenint present que una polsera intel·ligent ens dóna l’hora i que un rellotge
intel·ligent també ens pot aportar informació de la nostra activitat física…

I també tenint present que tan un com l’altre evolucionen vers una convergència semblant a la
dels “smartphones” i les “tablets” (“phablets”)…

Quin és el nostre producte?

Si avui no portes rellotge, per “intel·ligent” que sigui, difícilment te’l compraràs, no només per les seves dimensions (més gran que les polseres), també pel seu preu (més cars).

Però si per tu el rellotge és un complement de moda més, el rellotge intel·ligent et distingirà, encara avui, de la majoria!

Si la teva motivació és monitoritzar la teva activitat física perquè fas esport o, simplement, surts a caminar, la polsera intel·ligent és més adaptable, més còmode per les seves dimensions més reduïdes i és també més econòmica.

Però més enllà del preu, les dimensions i la funcionalitat un altre element que hauràs de tenir present a l’hora d’adquirir un rellotge intel·ligent o una polsera intel·ligent és la marca i la compatibilitat amb el teu telèfon mòbil i sistema operatiu.

Aquest contingut pertany a la  la Càpsula 27 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 21 de març de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: