Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Es doblega l’iPhone 6 Plus?

apple-iphone-6-plus-bendgate

Aquestes darreres setmanes la polèmica ha saltat a la xarxa: l’iPhone 6 Plus es doblega!

Un vídeo viral demostrant l’aparent fragilitat de la darrera i flamant novetat d’Apple, l’iPhone 6 Plus, ha volgut demostrar el que alguns usuaris havien manifestat: que l’iPhone 6 Plus es doblega!

Però, què vol dir que es doblega?

Alguns usuaris (menys de 10 segons Apple) diuen que fent-ne un ús normal el seu iPhone 6 Plus es va doblegar mentre el duien a la butxaca dels pantalons, és a dir, el telèfon a l’alçada del botó del volum es doblegava.

A partir d’aquí cal començar per valorar i calibrar fins a quin punt podem considerar “normals” les circumstàncies de l’ús d’un telèfon mòbil. Sembla que en aquesta polèmica hi ha molts interessos en joc!

Qui més qui menys ha portat alguna vegada el telèfon mòbil a la butxaca dels pantalons, ja sigui a les del davant com a les del darrere, a la zona on l’esquena perd en nom…

Però també és evident que, sobretot quan volem seure el telèfon, com d’altres elements que podem dur a les butxaques (cartera, claus…), ens pot molestar i incomodar i generalment ens el traiem de la butxaca, especialment si és la del darrere dels pantalons.

Posem per cas que jo porto el meu iPhone 6 Plus a la butxaca del darrere dels meus pantalons i m’assec en un banc; si no me’l trec de la butxaca és molt probable no només que em faci nosa, sinó que a més el pugui fer malbé

És realment així com s’han doblegat alguns iPhone 6 Plus? O s’han doblegat simplement caminant?

Davant la polèmica generada finalment Apple ha respost que “amb un ús normal és extremadament estrany que un iPhone 6 es doblegui, i en sis dies a la venda només 9 persones han contactat amb Apple amb un iPhone 6 doblegat”.

Però així, l’iPhone 6 Plus es doblega o no es doblega? Possiblement la clau no rau en el fet que es doblegui o no sinó en la força que cal fer per a doblegar-lo, doncs segons la força que apliquem la resistència de l’iPhone 6 Plus, com la dels altres “smartphones”, acaba cedint!

Proves de resistència com la del vídeo viral que mostra com l’iPhone 6 Plus es doblega entre els dits aplicant una determinada força n’hi ha amb altres marques i models; d’altra banda les marques també fan, naturalment, proves de resistència als materials i components dels telèfons que posaran al mercat.

Comparant l’iPhone 6 Plus amb el seu germà, l’iPhone 6, el primer es doblega amb més facilitat que el segon, fet que es pot explicar, entre d’altres raons, pel tamany, ja que l’iPhone 6 Plus és més gran, apropant-se per mides a la família de les “phablets”.

Comparant-lo amb models d’altres marques del mateix segment també sembla que l’iPhone 6 Plus sigui més fràgil pel que fa als components, però les diferències no eren altament significatives.

Darrere d’aquesta polèmica ben segur que hi ha fidels clients d’Apple usuaris de l’iPhone 6 Plus que, després de gastar-se un dineral amb un telèfon d’alta gamma i prestacions han vist com, suposadament fent-ne un ús “normal”, aquest es doblegava!

Però al darrere d’aquesta polèmica també hi ha altres interessos, més o menys velats, que busquen tacar la reputació d’Apple; ja sabem que en aquest sector la competència és ferotge!

Sigui com sigui cal tenir clar que l’iPhone 6 Plus no és el primer ni el darrer telèfon que es doblega, que tot depèn de la força que hi apliquem i, naturalment, també de la pròpia resistència i dels materials del telèfon.

L’iPhone 6 Plus és un telèfon d’alta gamma que, si teniu previst fer-ho, podeu comprar perfectament, però tenint present, com amb qualsevol altre del seu segment (més grans i més prims), que si el duus a la butxaca del darrere dels pantalons (si hi cap) molt millor que te’l treguis pel que pugui passar…

Aquest contingut correspon a la Càpsula 36 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 3 d’octubre de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

One comment on “Es doblega l’iPhone 6 Plus?

  1. Retroenllaç: 5 regals tecnològics per Nadal | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: