Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Stic.cat es refunda, els Premis Blocs Catalunya en suspens

PBC_STIC_CAT

El primer contingut del primer programa del Sarrià de Ter en Xarxa, emès el divendres 5 d’octubre de 2012, era sobre els IV Premis Blocs Catalunya, convocats per Stic.cat.

En programes posteriors des de l’espai de ràdio Sarrià de Ter en Xarxa també ens hem fet ressò de la convocatòria dels Premis Blocs Catalunya, dels blocs finalistes i dels guanyadors!

De fet aquest inici de curs teníem previst, com els altres dos darrers, informar dels Premis Blocs Catalunya, però enguany no ho hem fet perquè Stic.cat els no ha convocat!

El passat mes d’abril Stic.cat va anunciar que iniciava un procés de refundació i que fruit d’aquest procés els Premis Blocs Catalunya quedaven posposats.

L’associació Stic.cat (Societat de Tecnologia i Coneixement) es crea l’any 2008 amb la voluntat de connectar i promoure la cultura i la llengua catalanes amb les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Una de les principals activitats de Stic.cat, la que més ressò ha tingut i té, són els Premis Blocs Catalunya, que va convocar en la seva 1a edició l’any 2008 i que l’any passat, el 2013, va assolir ja la 6a edició.

Ara, sis anys després de la seva creació, els membres de Stic.cat (Trina Milán, Francesc Grau, Toni Sellas, Josep Campmajó, Kim Ruiz, Joan Castillo, Anna Inglés, Cristina Santa i Marc Teixidor) han volgut aturar l’activitat de l’associació i,  com expliquen al seu web, “obrir un període de reflexió i anàlisi amb l’objectiu de poder enfocar amb garanties els reptes de futur”.

Tal vegada sigui sobre els seus objectius que Stic.cat es refundarà; aquests són els que de moment té aprovats i publicats l’associació:

  • Promoure i divulgar la societat de la informació i del coneixement.
  • Fomentar la interacció entre els ciutadans mitjançant tecnologies de la informació i la comunicació.
  • Fomentar el coneixement i l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, unint i fomentant en l’àmbit lingüístic català els conceptes de Societat i Tecnologies de la Informació.
  • Afavorir el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències de base tecnològica.
  • Fomentar la desaparició de l’escletxa digital a nivell social.
  • Facilitar l’accés de les TIC als sectors educatius, culturals i ONG.

Els Premis Blocs Catalunya, que al llarg de les sis edicions s’han anat perfeccionant i ampliant, responien àmpliament a aquests objectius.

A l’espera que es tornin a convocar, una vegada Stic.cat es refundi, destaquem alguns dels blocs premiats en les primeres 6 edicions dels Premis Blocs Catalunya!

Tan de bo al 2015 tornin els Premis Blocs Catalunya!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 38 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 7 de novembre de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: