Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

El doble “check” blau de WhatsApp

WhatsApp_Doble_Check_Blau

Aquestes darreres setmanes WhatsApp ha tornat a generar titulars a les capçaleres dels mitjans digitals i, sobretot, indignació entre alguns dels seus usuaris! El motiu? El doble “check” blau de confirmació de lectura!

A principis de novembre WhatsApp va posar en marxa la funció de confirmació de lectura pintant de blau el doble “check”, que descolorit tan sols confirma que el missatge s’ha rebut, però no llegit.

D’aquesta manera WhatsApp ens permet tenir informació de quan el missatge ha estat enviat, amb el “check” senzill, de quan ha estat rebut, amb el doble “check” i de quan ha estat llegit, quan el doble “check” apareix de color blau.

A més prement i seleccionant el missatge que hem enviat podem accedir a la informació de quan ha estat rebut i llegit, fins i tot en el cas que l’altra persona tingui desactivada la informació de la darrera connexió.

És precisament per aquest motiu, per l’alteració en la visibilitat de la connexió que permet aquesta actualització de WhatsApp, el que ha indignat tant a tants usuaris.

Els usuaris som cada vegada més conscients de la necessitat de mantenir majors nivells de privadesa de la nostra vida i activitat digitals i l’accés a la informació de la darrera connexió, o de la confirmació de lectura d’un missatge de WhatsApp posen en crisi la nostra privacitat.

WhatsApp, veient l’allau de crítiques de la seva darrera actualització amb el doble “check” blau ha començat a permetre, en algunes actualitzacions, la gestió de l’activació / desactivació de les confirmacions de lectura.

Aquesta actualització, però, encara no està disponible al Google Play, ni està disponible per a dispositius amb sistema operatiu iOS, sí per a dispositius Android.

Com puc eliminar el doble “chack” blau?

Avui per avui només hi ha una manera eficient de fer-ho, i és descarregant la darrera versió de WhatsApp des del propi web de WhatsApp, no des del Google Play.

Per fer-ho haurem de visitar el web de WhatsApp (http://www.whatsapp.com/android) i descarregar-nos la darrera versió (v. 2.11.444 ).

És possible que abans hàgim d’activar l’opció que permet al nostre telèfon descarregar aplicacions de “fonts desconegudes”, ja que aquesta actualització no es descarrega des del Google Play, sinó directament des del web de WhatsApp, font desconeguda per al nostre telèfon mòbil.

Si tenim desactivada aquesta opció haurem d’activar-la, i desactivar-la de nou una vegada descarregada l’actualització de WhatsApp.

Quan descarreguem l’actualització haurem d’executar l’arxiu i acceptar les condicions per tal de descarregar-lo.

Una vegada descarregat podrem anar a l’apartat d’informació del compte de la configuració, accedir a “Privacitat” i, allà mateix on podem fer visible o ocultar la foto de perfil, l’estat i la darrera connexió, podrem desactivar les confirmacions de lectura (“read receipts”), que per defecte estan activades.

Això sí, de la mateixa manera que passa amb la darrera connexió, si desactiveu la conformació de lectura ni els vostres contactes podran veure quan llegiu els seus missatges, ni vosaltres podreu saber quan llegeixen ells els vostres.

Ja sabem que això del doble “check” ha portat i porta molta cua, que ha estat i és objecte de discussions i malentesos entre parelles, amics, familiars… El doble “check” blau, més que una nota de color aporta, en molts casos, un motiu més de discussió!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 39 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 21 de novembre de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: