Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Internet és mòbil

Internet_mobil
Si teniu un “smartphone” o una “tablet” és molt provable que us connecteu més a internet a través del vostre dispositiu mòbil que no des del vostre ordinador, si en teniu.

Aquesta és una realitat que, més enllà de l’experiència d’usuari de cada un de nosaltres, ara podem dir que “és oficial”, que és un comportament generalitzat.

És a dir, ens connectem més a internet a través dels dispositius mòbils que no des de l’ordinador, fet que confirma el que ja sabíem i hem dit: internet és mòbil.

Aquesta afirmació és una de les conclusions de l’enquesta 2014 de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre equipament i ús de tecnologies d’informació i comunicació (TIC) a les llars, publicat a principis d’octubre.

L’enquesta recull informació sobre l’equipament de les llars en tecnologies d’informació i comunicació (televisió, telèfon, ràdio, equipament informàtic, accés a Internet, etc) i sobre l’ús de l’ordinador, d’internet i de comerç electrònic que fan les persones, dedicant una atenció especial a l’ús que els infants fan de la tecnologia.

Aquesta enquesta de l’INE es fa des de l’any 2002, tot i que els resultats només són comparables a partir de l’any 2006. Els treballs de camp es fan al llarg del primer semestre de cada any i a la tardor es presenten els resultats.

Dos titulars destacats d’aquesta enquesta són:

Per primera vegada a Espanya hi ha més usuaris d’internet (76,2%) que d’ordinador (73,3%). El 77,1% dels internautes van accedir a internet mitjançant el telèfon mòbil.

L’enquesta també recull dades relacionades amb l’accés i la presència de la tecnologia a les llars:

  • Al 2014 el 74,8% de les llars tenen algun tipus d’ordinador, mentre que al 2006 eren el 55,9%.
  • Al 2014 el 74,4% de les llars disposen d’accés a internet, mentre que al 2006 eren el 38%.
  • Al 2014 el 73% de les llars tenen connexions de banda ampla (ADSL, cable…), mentre que la 2006 eren el 28,5%.

L’enquesta també destaca que per primera vegada el principal tipus de connexió per banda ampla a internet és la connexió mòbil a través d’un dispositiu mòbil (a partir de 3G) amb un 67,2% de llars, per davant de l’ADSL (66,2%), el cable o fibra òptica (20,9%) i altres connexions (mòdem USB, satèl·lit, Wimax, etc).

Pel que fa a les dades relacionades amb els infants i joves (10-15 anys) l’estudi confirma l’elevada proporció d’ús que fan de l’ordinador (93,8%) i d’internet (92%).

En aquests indicadors la diferència entre nens i nenes no és significativa, però sí en la tinença de telèfon mòbil en aquesta franja d’edat: 61,9% en el cas dels nens i 65,3% en el cas de les nenes. La tinença de telèfon mòbil s’incrementa a partir dels 10 anys fins a arribar el 90,3% en la població de 15 anys.

Entre la població de 16 a 74 anys el 93,5% dels internautes fa un ús freqüent d’internet (connexió un cop per setmana), que representen el 71,2% de la població; els internautes que en fan un ús intensiu (connexió diària) ja representen el 60% de la població entre 16 i 74 anys.

Internet és mòbil perquè la tecnologia avança, perquè creixen i es reprodueixen els dispositius mòbils i perquè els infants són nadius digitals que fan d’aquesta tecnologia, una part quotidiana més de la seva vida…

Aquest contingut correspon a la Càpsula 37 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 17 d’octubre de 2014.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

One comment on “Internet és mòbil

  1. Retroenllaç: Generació GoPro | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: