Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

15 tendències / novetats TIC pel 2015

15_novetats_TIC_2015_SdT_Xarxa_gen15
Un any més consultem els experts i projectem què pot donar de sí el 2015!

1.- Spotify creix. Quan fa que no compreu un CD? Avui la música sobretot s’escolta en “streaming” i Spotify segueix essent el referent! Aquest 2015 l’ha començat celebrant la xifra de 15 milions d’usuaris “premium”, de pagament, una xifra considerable tenint present que és una plataforma d’accés gratuit! I al 2015 Spotify seguirà creixent!

2.- Facebook potencia el vídeo. Després de comprar Wit.ai, una plataforma de reconeixement de la veu, Facebook ha comprat QuickFire Networks, una empresa tecnològica de vídeo amb la que vol potenciar la seva estratègia de vídeo. Facebook té una mitjana de 1.000 milions de visualitzacions de vídeo cada dia i amb aquesta adquisició vol aportar als usuaris una experiència de major qualitat.

3.- Twitter millorarà el reproductor de vídeo. El vídeo és cada vegada més omnipresents a les xarxes socials, també a Twitter, que està desenvolupant un nou reproductor nadiu per tal de no quedar-se enrere vers els seus competidors, Facebook i YouTube.

4.- Wearables: els dispositius connectats “portables” seguiran creixent en diversitat i, alguns, decreixent en mida; al 2015 els “wearables” es seguiran desplegant i desenvolupant!

5.- Fit, fit, fit: l’esport és social i ho seguirà essent; les polseres de fitness seguiran eixamplant la seva quota de mercat i veurem com li creixen competidors, com les DigitSole, les primeres plantilles connectades al mòbil que monitoritzen l’activitat i, a més, escalfen els peus!

6.- Apple Watch: una novetat ja anunciada a finals de l’any passat que s’espera que sigui un dels productes estrella de l’any!

7.- SmartWatches de Garmin: fins ara hem vist fabricants de “hardware” fabricar rellotges intel·ligents, però ara és una marca de GPS, Garmin, amb una àmplia gamma de productes per a fer esport, qui ha fabricat el seus propis “smartwatches” que, a banda de l’hora, també monitoritzen i registren l’activitat física.

8.- Domòtica: a casa cada vegada connectarem més electrodomèstics, cada vegada més els de línia blanca, com la rentadora Twin Wash de LG, una rentadora amb doble tambor (per a solters o “singles”!) que es connecta als nostres dispositius mòbils gràcies a LG HomeChat, el sistema de comunicació de LG que connecta els seus electrodomèstics i els dispositius mòbils. Però no només electrodomèstics, també petits dispositius com termòstats, panys, detectors de fum…

9.- Cotxes connectats. La connexió als vehicles ha de servir per a millorar la seguretat, no per incrementar l’accidentalitat i la mortalitat a la carretera! Els cotxes cada vegada tenen més sensors i sistemes tecnològics que faciliten la conducció i la fan més segura; la comunicació entre el sistema de navegació de cotxe i el nostre “smartphone” serà cada vegada més natural i fluida!

10.- WhatsApp a l’ordinador? Com Facebook amb les xarxes socials WhatsApp ha revolucionat els serveis de missatgeria instantània! La seva hegemonia sembla garantida, amb 700 milions d’usuaris, tot i que Snapchat no para de créixer; d’entre les possibles novetats destaca la versió de WhatsApp per a l’escriptori del nostre ordinador!

11.- Missatgeria interna: però no tota la missatgeria ha de passar per WhatsApp, sobretot la de caràcter corporatiu, doncs l’aplicació no ofereix nivells de seguretat com poden oferir, per exemple, els “vintage” SMS. És per això que també creixen serveis especialitzats de missatgeria interna, que en el món de les empreses poden tenir, també aquest 2015, el seu creixement.

12.- Més impressió 3D, més low cost. La impressió 3D no és una novetat, però sí que és una tecnologia que, com ha passat amb d’altres, es va popularitzant i els seus costos es van reduint; sense ser encara un aparell “domèstic” sí que el seu ús i utilitats es seguiran estenent i eixamplant aquest 2015.

13.- Quallarà el Belfie Stick? Els selfies semblen haver vingut per quedar-se! Ara ja no n’hi ha prou amb estirar el braç, sinó que per fer un “selfie” de qualitat cal anar amb un tub telescòpic! Però no només de les cares viuen els “selfies”, també dels culs! El “Belfie Stick” és un braç articulat amb connectivitat Bluetooht que facilita la feina de fer-nos una auto-foto del nostre propi cul… Realment, cal?

14.- Tornarà Palm? Amb el nou any ens fem propòsits impossibles i llancem, també, preguntes inquietants com aquesta: tornarà Palm, la marca que ens va apropar les PDAs? Les recordeu? TCL Communications (Alcatel a Europa) ha començat un procés en el que busca l’opinió dels seus usuaris i fans per com ha de ser la nova Palm… El problema potser serà que ja quasi ningú és usuari i, encara menys, fan de Palm!

15.- Què més passarà amb la Llei de propietat intel·lectual? En vigor des de l’1 de gener de 2015 una de les primeres conseqüències de la seva aprovació va se rel tancament de Google News… Veurem quines altres conseqüències tindrà la seva aplicació!

I a més de tot això caldrà veure, aquest 2015, després de l’atemptat terrorista contra la revista Charlie Hebdo, quines decisions prenen els governs en matèria de seguretat respecte a les comunicacions… Serà un 2015 mogut, entretingut, apassionant! Poc o molt, us l’explicarem aquí!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 42 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 16 de gener de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé a través d’aquest formulari de contacte.

Anuncis

One comment on “15 tendències / novetats TIC pel 2015

  1. Retroenllaç: WhatsApp Web | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: