Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Ara missatges a grups i més vídeo a Twitter

SdT_enXarxa_RogerCasero_NeusMercader_5abr13_Radio_Sarria_logo
Twitter comença el 2015 amb dues importants novetats:
– els missatges directes a grups i…
– un nou suport propi de vídeo!

És evident que aquests canvis, aquestes millores, responen a la necessitat de Twitter d’oferir als seus usuaris serveis i funcions que troben en altres eines, com la missatgeria i la publicació de vídeos.

Aquestes millores fan bona la màxima, imprescindible en eines web i xarxes socials, de renovar-se o morir!

Però anem a pams i repassem una a una aquestes novetats:

Missatges directes a grups:

La possibilitat d’enviar missatges directes, privats, a través de Twitter és una funció que fa temps que existeix, però que es podia fer fins ara només en una conversa bilateral entre dos usuaris de Twitter.

Aquests darrers anys hem vist com els serveis de missatgeria han anat guanyant terreny i serveis com WhatsApp han arraconat els serveis de missatgeria de Facebook i el propi de Twitter.

Ara Twitter sembla voler recuperar un xic de terreny permetent crear grups de xat de fins a 20 usuaris potenciant així l’ús de missatges directes del seu servei.

Ara doncs també a Twitter es pot conversar de manera privada en grup.

Nou suport propi de vídeo:

L’altra gran novetat de Twitter és que permet gravar i publicar vídeos directament des de l’aplicació mòbil, utilitzant la càmera del dispositiu mòbil. També es poden publicar vídeos que tenim desats a la memòria.

Els vídeos poden tenir una durada màxima de 30 segons i malgrat és una funció ja disponible no ho és per a tots els dispositius mòbils; Twitter ho anirà implementant paulatinament.

És cert que TwitterVine, i caldrà valorar quin futur pot tenir, però amb aquest suport propi de vídeo vol fer un pas endavant en la seva estratègia de vídeo.

Amb els missatges directes compartits amb un grup potser Twitter no podrà rivalitzar amb WhatsApp, propietat de Facebook, però sí pot oferir un espai menys invasiu per als usuaris d’aquesta eina de “microblogging”, doncs no es requereix compartir el número de telèfon mòbil.

D’altra banda amb el nou suport per a publicar vídeos veurem si Twitter pot competir amb Instagram, també propietat de Facebook, que permet publicar vídeos de fins a 15 segons, mentre que Vine, propietat de Twitter, només permet vídeos de 6 segons.

El risc per a Twitter és que entre una cosa i l’altra es perdi, o es dilueixi, la seva gran fortalesa: la publicació i compartició de continguts breus en temps real. Veurem si el vídeo també fa fortuna a Twitter!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 43 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 6 de febrer de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

One comment on “Ara missatges a grups i més vídeo a Twitter

  1. Retroenllaç: Missatges Directes de Twitter il·limitats | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: