Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

El marmessor digital de Facebook

Facebook_Legacy_Contact

Què passarà amb els nostres perfils a les xarxes socials quan ens morim?

Aquesta és una pregunta que d’uns anys ençà es suma a les moltes que ens fem quan pensem en tot el que deixarem quan abandonem aquesta vida!

Actualment hi ha diferents serveis que ofereixen diverses solucions per a la gestió dels perfils a les xarxes socials (també d’altres eines web, com correus electrònics, carpetes virtuals, documentació…) una vegada ens morim.

Apareix cada vegada més la necessitat la figura del marmessor digital, és a dir, la persona nomenada per nosaltres per tal que tingui cura de complir i d’executar les nostres darreres voluntats en relació als nostres perfils a les xarxes socials.

Facebook, conscient i coneixedor d’aquesta realitat, ha introduït una nova funció, “Legacy Contact”, opcional i de moment només disponible a Estats Units, que permet designar una mena de marmessor digital que, respectant la voluntat del difunt podrà administrar el seu perfil per convertir el seu perfil en una “pàgina memorial” o bé eliminar-lo.

La vida dels nostres perfils a les xarxes socials pot anar més enllà de la nostra pròpia vida; el seu ús després de la nostra mort també és decisió nostra i pot formar igualment part de les nostres darreres voluntats o del nostre testament!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 44 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 20 de febrer de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: