Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Generació GoPro

lifestyle1_GoPro

Les GoPro són unes càmeres de foto i vídeo que permeten capturar i gravar imatges subjectives, ens permeten quasi tenir la mateixa perspectiva de qui està fent fotos o gravant.

La gràcia d’aquestes càmeres és que no es subjecten amb les mans, com fem habitualment amb les càmeres de fotos i vídeo, sinó que es poden subjectar, gràcies a un munt d’accessoris, a diversos aparells i objectes, segons quina activitat realitzem.

I és que si una utilitat tenen les càmeres GoPro és precisament que ens permeten capturar imatges i vídeos de moltes de les activitats que fem, sobretot de caràcter esportiu: córrer, anar amb bicicleta, fer surf, esquiar, patinar

Són molts els models de càmeres GoPro que trobem al mercat, i avui us parlarem de la “generació GoPro” però no parlarem dels aparells, sinó de qui els porta!

Fer esport torna a estar de moda, però no sembla ser una moda passatgera, sinó una moda que, afortunadament, es quedarà. Avui en dia, acostumats cada vegada més a feines menys exigents físicament les persones trobem en l’esport l’activitat necessària que ens permet activar físicament el nostre cos, i la nostra ment!

D’altra banda la revalorització del temps personal, d’oci, fa que valorem més en què dediquem el temps que ens queda entre les nostres responsabilitats laborals i familiars, i la pràctica d’activitat física ha ocupat en gran mesura aquest temps.

Però l’esportista d’avui no és el mateix que el de fa 10 o 20 anys, com tampoc són iguals els esports que es practiquen: ara tenim l’esportista 2.0 i es practiquen, cada vegada de manera més massiva, esports més exigents, passant del “footing” amb “walkman” dels anys vuitanta del segle passat al triatleta d’ara amb càmera GoPro!

L’esportista 2.0 és el que,

  • mentre escalfa abans de fer l’activitat física activa i prepara els dispositius i aplicacions que farà servir (cronòmetre, gps, apps, càmera…)
  • quan fa l’activitat física, equipat amb diferents dispositius, grava i fa fotos amb la càmera GoPro, i si cal també es fa una selfie
  • quan es recupera i s’hidrata després de l’activitat física penja i publica els registres assolits, les fotos i els vídeos fets a les xarxes socials

L’esport és una activitat social no només en el sentit de si és un esport d’equip o es practica en grup, també en el sentit més modern, és una activitat que es comparteix a les xarxes socials! En moltes ocasions aquesta vessant social és un estímul més per fer esport, però també té el risc de voler superar els propis límits sense estar preparat!

L’esportista de la Generació GoPro és, sens dubte, un esportista 2.0 però, com serà l’esportista 3.0? Si el web 3.0 és el que relacionem amb l’internet de les coses i la realitat augmentada el l’internet 3.0 té i tindrà en l’esport molt de potencial i recorregut!

La roba intel·ligent estarà al servei de l’esportista 3.0, roba que, com fan ara altres dispositius externs específics (cinta de càrdio, cronòmetre, gps…) podrà registrar paràmetres de l’esportista com el ritme cardíac, el recorregut fet, les calories cremades, la velocitat i el temps…

També ulleres (evolucions de les Google Glass) que no només permetran gravar i capturar imatges, sinó que també ens permetran mostrar, i per tant veure, tot el que la roba intel·ligent registra!

Potser aleshores podrem parlar de la fi, o l’evolució, de la Generació GoPro

Aquest contingut correspon a la Càpsula 48 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 16 de maig de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: