Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Google Fotos il·limitat i gratis

molinet_Google_Fotos

Que Google és molt més que un cercador és quelcom que ja fa anys que sabem gràcies a Gmail, Blogger, Calendar, YouTube, Maps, Traductor o Drive. Però més enllà de les nostres cerques, correus, blocs, agendes, vídeos o documents Google també es preocupa, de fa anys, de les nostres fotos!

Fa anys Google ja va posar a disposició dels seus usuaris registrats el servei Picasa Web, en el que permetia emmagatzemar imatges, o més recentment la “secció de fotos” de Google +.

Recentment Google ha fet un pas més i ha donat personalitat i entitat pròpia a aquesta “secció” creant Google Fotos, un nou espai per a emmagatzemar les nostres imatges al núvol!

La part positiva d’aquest nou servei és que és gratuït i d’espai il·limitat… o no?!

Res millor per respondre els dubtes que aportar un xic més d’informació:

Des de Google diuen que amb Google Fotos han volgut crear “una llar per a totes les nostres fotos i vídeos”, és a dir, un lloc on desar i cercar les nostres imatges i vídeos, de la mateixa manera que a Gmail hi trobem els nostres correus electrònics o a Drive els nostres documents.

Aquesta casa però, com ja és normal a aquestes alçades, és al núvol, de manera que no cal tenir les imatges permanentment emmagatzemades al disc dur de l’ordinador o a la targeta del telèfon mòbil!

És clar que cal sempre tenir present que més que casa nostra, les imatges les desem a casa de Google, o a l’espai que Google ens deixa utilitzar de casa seva… El que dèiem: gratuït? Ja sabem que a internet res és gratuït!

Google Fotos és un servei, doncs, que et permet fer còpies de seguretat automàtiques de les teves fotos i dels teus vídeos, tant els que tinguis al teu disc dur, com els que facis o tinguis al teu telèfon mòbil

Però Google Fotos no només desa les teves imatges ordenant-les cronològicament, també les organitza segons categories, gràcies a un sistema automàtic d’organització que “n’aprèn” a partir de com les ordena i categoritza el propi usuari.

Pel que fa a l’espai disponible Google Fotos l’ofereix il·limitat, sempre que les imatges no superin els 16 megapíxels i els vídeos els 1080p; tenint clars aquests paràmetres tan és la quantitat d’imatges i vídeos que es tinguin.

Google Fotos està disponible via web, però també és accessible via aplicació mòbil amb les corresponents apps d’Android i iOS.

Google Fotos no és el primer servei d’emmagatzematge d’imatges al núvol; de fet fa anys que diferents serveis i empreses (Flickr, iCloud, Dropbox…) competeixen per fer-se amb un trosset del pastís de l’emmagatzematge d’imatges, conscients que internet és molt visual!

Google Fotos, però, és més un servei per emmagatzemar que per a compartir imatges, tot i que des de Google Fotos també es poden retocar i editar les imatges i, també, compartir-les.

Google Fotos, com hem dit, aprèn de nosaltres per organitzar-nos millor les imatges desades; que aprengui de nosaltres vol dir que reconeix els nostres patrons i els reprodueix gràcies al sistema “machine learning”, una passa més en la intel·ligència artificial.

També amb Google Fotos Google sap més sobre nosaltres; tal vegada aquest és el veritable preu!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 50 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 19 de juny de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: