Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

DEACAT

DEACAT

DEACAT, l’aplicació que pot salvar vides!

Aquesta és una bona manera de promoure aquesta app desenvolupada pel Dipsalut, organisme de salut pública de la Diputació de Girona, que permet localitzar els desfibril·ladors que tenim més propers. L’aplicació, a més, facilita la trucada al Servei d’Emergències i dóna instruccions per atendre la persona que pateix una aturada cardíaca en cas d’emergència.

De fet l’aplicació té dues modalitats, la d’emergència i la de consulta. Per ambdues hem de recordar tenir la geolocalització del nostre dispositiu mòbil activada.

Amb la modalitat d’emergència l’app DEACAT localitza el desfibril·lador més proper a l’usuari, dóna les pautes per actuar i facilita la trucada al 112, de manera que s’activa, així, tot el protocol d’emergència vinculat a la xarxa de desfibril·ladors que hi ha arreu de les comarques de Girona.

La modalitat de consulta permet geolocalitzar els desfibril·ladors d’ús públic, fer la cerca per municipi o per comarca, accedir a informació sobre el programa “Girona, territori cardioprotegit” i aprendre a actuar en cas d’aturada cardíaca mitjançant un videotutorial.

A les comarques gironines el Dipsalut ha implantat 747 desfibril·ladors d’ús públic, dels quals 503 són fixes. Ara, amb l’aplicació DEACAT els podem tenir més a prop!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 52 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 17 de juliol de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: