Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Periscope, l’app del moment!

persicope

Tot sovint dies que internet és una finestra oberta al món, tot i que en realitat a internet hi trobem moltes finestres obertes al món!

Una d’aquestes finestres és Twitter, possiblement la que d’una manera més ràpida i immediata ens permet accedir a l’ara i aquí de cada moment, ens permet veure, llegir, què està passant al món en tan sols 140 caràcters!

Ara Twitter ha reforçat encara més aquesta condició de xarxa connectada a l’immediat doncs a banda de piular també permet veure vídeos que s’estan emetent en directe, en “streaming”, a temps real!

Això Twitter pot fer-ho a través d’una nova aplicació que en pocs mesos ja és un nou “boom” a internet: Periscope!

Comprada per Twitter i llençada al mercat a finals de març, primer només per al sistema iOS, a partir de finals de maig també per Android, Periscope és, sens dubte, l’app del moment!

Periscope és una app que permet retransmetre vídeos en directe; no és la primera, però ja sabem que no sempre aquesta és una qüestió clau!

Quan ens la descarreguem des de les botigues d’apps d’Apple o Android ens demanarà que ens hi registrem a través del nostre perfil de Twitter; amb pocs clics ho tindrem! Si no teniu Twitter us demanarà que us hi registreu!

A partir d’aquí, una vegada dins l’aplicació, Periscope et proposa que segueixis els teus contactes de Twitter que ja hi estan registrats; això pots fer-ho o bé deixar-ho per més endavant…

Quan entrem a Periscope veiem tres icones:

  • una televisió, equivalent al nostre mur o “timeline” on veiem les darreres emissions dels usuaris a qui seguim,
  • la bola del món, que ens dóna accés al que es retransmet a nivell global, i
  • un grupet de persones, que ens mostra la nostra comunitat d’usuaris a qui seguim, o podem seguir.

Des d’aquesta pantalla, a banda de clicar per seguir a altres usuaris, també podem accedir al nostre perfil per veure els usuaris que seguim i ens segueixen, els blocats i les emissions que hem fet, a banda d’accedir a la configuració del nostre perfil.

Per veure una emissió tan sols hem de clicar sobre un usuari que estigui retransmetent (des de la icona de la TV o de la bola del món); generalment veurem un títol i el nom d’usuari; quan cliquem s’inicia l’emissió i podem veure i fer comentaris i veure les persones que l’estan visionant. També podem compartir les emissions a Twitter.

Per fer una emissió cal clicar una icona de gravació i abans d’emetre es pot afegir un títol a l’emissió, geolocalitzar-la, decidir si es permeten comentaris o no (té un xat incorporat) i si es publica una piulada a Twitter (amb el títol de l’emissió); l’emissió pot ser pública o només privada per les persones que ens segueixen i que nosaltres seleccionem.

Aleshores tan sols haurem de clicar el botó d’inici de l’emissió i ja estarem emetent en directe i, si volem, podrem interactuar amb la gent que ens està veient a través dels comentaris del xat, que qui transmet els veu, o bé directament a través de l’emissió! Les emissions es desen a l’aplicació durant 24 hores, en les quals es poden seguir fent comentaris.

Periscope, per bé que permet interactuar amb diferents usuaris, no és una vídeotrucada, doncs qui retransmet ni veu ni sent els qui l’estan visionant, tan sols pot veure i llegir els seus comentaris al xat!.

Periscope és una app que, com sempre, pot resultar molt efectiva i útil, o bé ser un dels molts altres lladres del temps! Tan pot servir per retransmetre en directe una notícia o esdeveniment important com la vida d’un mateix…

Aquesta és la gràcia, també la trampa i el risc d’aplicacions com Periscope!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 52 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 17 de juliol de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: