Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Respondrà Gmail els nostres correus?

gmail

La pregunta pot resultar inquietant però més ens pot inquietar la resposta: sí, Gmail podrà respondre per nosaltres els nostres correus!

L’any 2013 es va estrenar una pel·lícula, Her, que relatava com Theodore Twombly, interpretat per Joaquin Phoenix, s’enamorava de la “Samantha“, el seu nou i avançat sistema operatiu, dotat amb la seductora i atractiva veu de l’actriu Scarlett Johansson.

Més enllà d’aquest idil·li entre una persona i el seu sistema operatiu a la pel·lícula també sorprèn quan el propi sistema operatiu respon per iniciativa pròpia correus electrònics de Theodore Twombly, i fins i tot li gestiona l’agenda!

El que passa a la pel·lícula és avui ciència ficció, però com amb d’altres qüestions, una ficció a la que inevitablement ens apropem!

Google està a punt de llençar “Smart Replay”, la funcionalitat que permetrà que Gmail pugui respondre per nosaltres o, per a ser més exactes, que Gmail ens proposi respostes  curtes per a respondre alguns correus electrònics.

Ja sabem que Gmail “llegeix” els nostres correus, així com també els que rebem; aquesta  informació li permet, per exemple, enviar a la carpeta de correu brossa (“spam”) correus sospitosos de ser brossa, o bé ens organitza la safata d’entrada en carpetes a les que envia uns determinats correus, prèvia configuració. Per a fer tot això necessita “llegir” els  correus que rebem, tant pel que fa a qui ens l’envia, a l’assumpte i al seu contingut.

Naturalment Gmail ens “llegeix” els correus no per a fer el tafaner, sinó per a millorar, tal i com sempre informen, el servei que ens presta. “Smart Replay” és un pas més!

Si sou dels qui teniu la safata d’entrada plena a vessar de correus electrònics pendents de llegir i, sobretot, de respondre, aquesta funcionalitat pot resultar útil, ja que permetrà respondre’ls, encara que de forma breu, de manera ràpida i, això sí, sempre amb el nostre consentiment.

El que es preveu que faci “Smart Replay” és identificar correus electrònics que puguin requerir una resposta breu i en proposarà, automàticament, vàries per tal que nosaltres, amb un sol clic sobre una de les respostes proposades, puguem respondre el correu  electrònic, invertint molt menys temps en la gestió de lectura i resposta de correus.

Per identificar aquests correus naturalment Gmail necessita “llegir-los”, com hem dit abans, però Google ja ha assegurat que aquesta lectura no la faran mai persones, sinó màquines, un programa informàtic! I tres quarts del mateix per a proposar les possibles respostes.

Un enginyer de Google va provar “Smart Replay“; va rebre un correu electrònic en el que se li feia una pregunta breu i concisa: “tens algun document sobre com utilitzar el nou programa?” “Smart Replay” li va suggerir tres respostes: “No, ho sento“, “Sí, però l’haig de buscar” i “Sí, te l’envio“. El que ja no tinc tan clar és que, de moment, “Smart Replay” també pugui cercar i adjuntar el document en qüestió!

Gmail cada vegada sap més de nosaltres i amb aquest coneixement, diuen, ens poden oferir un major i millor servei. Activant “Smart Replay” (“resposta intel·ligent”), permetem que Gmail, també Google, ens coneguin encara més!

Això és precisament el que passa a la pel·lícula “Her”; el sistema operatiu a mesura que va coneixent més i millor Theodore Twombly pot oferir-li un servei més personalitzat i ajustat a les seves necessitats… amb el risc que ell se n’acabi enamorant… No crec, de moment, que nosaltres ens enamorem del nostre Gmail!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 58 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 4 de desembre de 2015.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: