Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

5 novetats / tendències pel 2016!

tendencies 20161

Comencem l’any 2016 i com sempre, com cada any, és un bon moment per fer una mirada endavant i observar el que vindrà aquest 2016 a nivell d’internet, xarxes socials i noves tecnologies.

Aquestes són algunes de les novetats / tendències pel 2016:

1 – Apple Music contra Spotify:
Llançada aquest passat estiu Apple Music ja compta amb amb més de 10 milions d’usuaris de pagament i la seva projecció de creixement d’usuaris sembla amenaçar el creixement d’usuaris de Spotify, 20 milions d’usuaris de pagament al juny de l’any passat.

Aquesta guerra pot lliurar una important batalla si Apple decideix desplegar la seva aplicació a través del sistema operatiu Android. Veurem quines xifres publiquen ambdues empreses a finals d’aquest any!

2 – iPhone 7, sense “jack”?:
A finals d’estiu d’aquest any es preveu que Apple presenti l’iPhone 7, un nou dispositiu que sembla que aportarà una gran novetat: no tindrà el connector d’àudio “jack”, permetent així que pugui ser més prim!

El “jack” és aquell connector cilíndric que habitualment fem servir per a connectar els auriculars als dispositius mòbils, abans també a transistors, walkmans, etc. Si finalment l’iPhone 7 l’elimina pot suposar un important precedent per a la resta de marques, fet que permetria a Apple seguir creant i generant tendències!

La connexió de l’auricular podria fer-se, substituint el “jack”, a través del connector “Lightning”. També s’apunta que els EarPods (auriculars d’Apple) siguin sense fils i es connectin via Bluetooht.

3 – Twitter, 10.000 caràcters?
Oficialment Twitter no ho ha confirmat però una veu molt autoritzada, Jack Dorsey, cofundador y conseller delegat de Twitter, va publicar una imatge amb un text explicatiu que podria ben bé ser un avanç de com podrien ser les noves piulades extenses, de fins a 10.000 caràcters!

Dorsey diu, entre d’altres coses, que “hem passat molt de temps observant el que els usuaris fan a Twitter i els veiem prendre captures de pantalla de text i piular-les. Però i si aquest text … fos realment text? Text en el qual es pogués buscar. Text que es pogués subratllar. Això suposaria més utilitat i potència”.

El sistema de publicació podria ser semblant al de les imatges, mostrant només els primers 140 caràcters i accedint a la piulada complerta clicant-la. 10.000 caràcters, però, són molts, moltíssims caràcters! Veurem si finalment Twitter fa aquest pas llarg i de gegant de conseqüències imprevisibles!

4 – Drones (vehicles aeris no tripulats):
Podem veure’ls com a simples joguines, o com a veritables eines d’alta tecnologia al servei de múltiples utilitats, però és evident que tan d’una com de l’altra forma el mercat dels drones seguirà creixent aquest any 2016, sobretot si es fan els canvis legislatius que s’albiren, i esperen! També es preveu un descens de preus.

5 – Cotxes autodirigits:
El sector automobilístic és un dels que internet i les noves tecnologies poden créixer més, tal i com veiem darrerament amb les darreres apostes de les principals marques: vehicles elèctrics, vehicles connectats i, sí, vehicles autodirigits! Google ja ha provat el seu prototip i alguns altres s’han presentat a la fira tecnològica CES de Las Vegas!

Ja som al futur!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 60 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 15 de gener de 2016.

Escolteu el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

3 comments on “5 novetats / tendències pel 2016!

  1. Retroenllaç: iPhone 7 | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  2. Retroenllaç: Periscope i Twitter, renovar-se o morir (d’èxit o d’inanició) | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  3. Retroenllaç: Vehicles autònoms (sense conductors!) | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: