Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Instagram fa marxa enrere

logo-instagram

Instagram ha hagut de fer marxa enrere! No ha tingut, de moment, altra solució que fer-se enrere i no aplicar el canvi que tenia previst: presentar les imatges per rellevància i no per ordre cronològic, com ha fet sempre! De moment el resultat és Instagram 0 – instagramers 1!

Però, què és el que volia fer Instagram i perquè?

A mitjans de març Instagram va anunciar que canviaria l’algoritme que mostra les publicacions dels usuaris que es segueixen passant del tradicional ordre cronològic (primer veus les més recents, més avall les més antigues…) a la presentació segons la seva rellevància, és a dir, segons el nombre de “likes” (m’agrada) que les publicacions puguin tenir.

A ningú se li escapa, tampoc a Instagram, que aquest anunci no deixaria indiferent els centenars de milions d’usuaris, i així va ser!

Instagram va intentar explicar-ho amb aquest exemple: “Si el teu músic preferit comparteix una publicació del seu últim concert serà allà, esperant que et despertis, sense importar on vius o el nombre d’usuaris que segueixis. I si el teu millor amic puja una foto amb el seu gosset, tampoc te la perdràs”.

I per si no fos poc també intentava posar-se la bena abans de la (inevitable) ferida: “Ens prendrem un temps per fer-ho bé i escoltar les vostres opinions durant el procés”

La reacció va ser immediata a l’anunci i Instagram ja va escoltar, des d’aquell moment, l’opinió majoritàriament contrària dels usuaris, que a banda de queixar-se per aquesta decisió, van començar a demanar que, per tal de seguir les seves publicacions, s’activessin les notificacions.

És per aquest motiu que aquests darrers dies hem vist com molts usuaris publicaven imatges amb instruccions per a activar les notificacions, de manera que quan un usuari fa una publicació els qui han activat les notificacions reben una alerta…

Les xarxes socials han fet viral aquesta queixa fins al punt que Instagram ha hagut de fer marxa enrere i no canviar, de moment, la seva manera de mostrar-nos les publicacions.

El que ha intentat fer ara Instagram va voler-ho fer també Twitter, perdent així una de les seves principals característiques: mostrar les piulades en temps real; Twitter finalment va decidir deixar-ho com una opció.

Un dels arguments que sembla que tenia Instagram per aplicar aquest canvi és que els usuaris es perden la gran majoria de les publicacions dels usuaris que segueixen…

De fet el que volia fer ara Instagram era presentar les publicacions d’una manera semblant a com les presenta Facebook als murs dels seus usuaris, que fa temps que no ho fa per ordre cronològic, sinó per rellevància (“likes” o major interacció); malgrat puguin seguir estratègies diferents no podem oblidar que Instagram és avui propietat de Facebook, un detall gens irrellevant!

En tot cas aquesta marxa enrere d’Instagram és una mostra més del poder que tenen, que tenim els usuaris, tot i que no crec que Instagram hagi llençat definitivament la tovallola…

Com han fet Twitter o Facebook, com està fent Snapchat, les eines socials evolucionen i es transformen i Instagram, que al seu dia per exemple va incorporar els micro-vídeos, tampoc n’és ni en serà l’excepció.

Aquest contingut correspon a la Càpsula 65 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 1 d’abril de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: