Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

5 coses que han passat al Mobile World Congress 2016

MWC_2016

A finals de febrer es va celebrar a Barcelona el Mobile World Congress, del que ja us vam avançar alguns dels temes que s’hi tractarien. Ara que ja ha passat repassem algunes (no totes!) de les coses que hi van passar, més enllà de la vaga del transport públic (una vaga de mobilitat pel congrés de la mobilitat tecnològica!).

– Menys ulleres intel·ligents, més de realitat virtual
Si l’any 2013 les ulleres intel·ligents, concretament les Google Glass, van centrar totes les mirades i van despertar molta expectació aquests darrers anys hem vist com el sue interès ha estat més aviat residual, però en canvi hem vist moltes persones amb ulleres de realitat virtual, un sector creixent! Una de les imatges del MWC2016 és la dels congressistes amb ulleres de realitat virtual, aliens a la realitat que els envoltava!

– Cotxes connectats
Abans del MWC 2016 ja vam parlar de la presència i l’estratègia de Ford al MWC 2016, però la nord-americana no ha estat l’única marca del sector de l’automòbil present al MWC 2016, també va ser-hi present Nissan.
Amb la seva presència les marques cerquen per una banda un major impacte mediàtic del que poden tenir en les fires del seu sector, doncs en el MWC són l’excepció. I també cerquen posicionar-se com a marques tecnològiques per tal d’atreure un client amb un perfil també tecnològic.
Hi haurà més marques automobilístiques en properes edicions del Mobile World Congress?

– Telèfons modulars
LG va presentar el G5, un telèfon mòbil modular que té una bateria que es pot extreure sense necessitat de desmuntar el telèfon, i al seu lloc s’hi pot encaixar una peça que converteix el telèfon en una càmera de fotos (amb altes prestacions) o bé en un reproductor de música, amb una gran qualitat de so. Seguiran les altres marques aquest model de versalititat modular?

– Molt més que telèfons
Els telèfons mòbils segueixen despertant molt interès, però a cada MWC és menys l’interès que generen en favor d’altres productes tecnològics, com en edicions anteriors els rellotges i polseres intel·ligents o a les més recents l’internet de les coses i la realitat virtual. I és que el Mobile World Congress és el congrés de la mobilitat tecnològica, no dels telèfons mòbils!

– Premis catalans
Les empreses catalanes del sector tecnològic també van ser presents al MWC 2016 i algunes van ser-hi d’una manera destacada, guanyant premis!
Parlem per exemple de l’aplicació catalana i en català Sharing Academy, que va guanyar el premi com a millor aplicació de l’any dels Mobile Premier Awards. Sharing Academy és una plataforma web que ofereix classes particulars entre companys d’una mateixa universitat.

Naturalment al Mobile World Congress 2016 van passar moltes més coses, com productes i presentacions fallits, o l’adveniment, ja parlat en altres edicions, de les eSIM i del 5G… Ho anirem observant amb les ulleres de sempre, o les de realitat virtual!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 64 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 18 de març de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: