Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

El principi de la fi del “roaming”

roaming

El “roaming” és aquell servei que tant temem quan viatgem a l’estranger i hem de fer ús de les dades o la veu (trucades) del nostre telèfon mòbil. El “roaming”, que podem traduir per itinerància, és el servei que ens permet utilitzar el nostre telèfon mòbil a través de la xarxa de telecomunicacions d’un país estranger. El que temem del “roaming” és el seu elevat cost, doncs no se’ns apliquen les tarifes i preus del nostre país, sinó que les operadores hi apliquen un recàrrec important.

El “roaming” ha estat qüestionat i debatut al Parlament Europeu, que al mes d’octubre passat va aprovar l’eliminació del “roaming” a partir del 15 de juny de 2017 en un procés que s’ha iniciat a finals d’abril d’enguany.

El passat 30 d’abril es va iniciar la primera fase de l’eliminació de “roaming” amb una notable reducció dels recàrrecs: de 19 a 5 cèntims per minut en les trucades, de 6 a 2 cèntims en els SMS i de 20 a 5 cèntims per cada megabyte consumit en dades mòbils.

L’objectiu, però, és que a partir del 15 de juny de 2017 les operadores ja no puguin aplicar cap recàrrec a la itinerància, al “roaming”, però segur que s’ho cobraran d’una altra forma!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 67 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 6 de maig de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 13/05/2016 by in Actualitat, Articles, General, La novetat and tagged , , , .
%d bloggers like this: