Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Apprenem amb Qpertin: Foldify

yolanda_qpertin_roger_sdt_enxarxa_3oct14_b2

Apprenem amb Qpertin és una secció en la que els nostres col·laboradors de Qpertin, cultura interactiva, ens ajuden a treure suc a les aplicacions. La d’avui: Foldify.

Introducció: Foldify és una aplicació (AppStore, pagament) que permet crear figures geomètriques amb el dispositiu mòbil, dissenyar-les en 2D, veient-ne l’evolució en 3D i imprimir-les en paper per a muntar-les.

Utilitats: podem utilitzar, i per tant dissenyar prèviament les figures geomètriques, per a fer un munt de coses, com per exemple una ciutat, construint les cases, els arbres o els cotxes amb les figures geomètriques dissenyades amb l’aplicació. Podem fer-ho de manera col·laborativa amb un grup d’infants, en el que cada infant dissenya i munta un element. També podem construir un gran gratacels entre tots, fent cada un de nosaltres una peça, una part del tot, coordinant-nos amb la resta.

També dóna molt de joc la figura del cub, doncs podem utilitzar-ne les cares per dibuixar-hi colors, números, operacions matemàtiques, endevinalles, enigmes o jeroglífics o fins i tot fotografies nostres expressant diferents emocions per després jugar-hi! També podem dissenyar i construir capsetes per regals, peces de decoració o, amb els cubs i altres peces, tot allò que se’ns acudeixi!

Les aplicacions poden donar molt de suc, només es tracta d’esprémer-lo amb imaginació i creativitat!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 60 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 15 de gener de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: