Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Periscope i Twitter, renovar-se o morir (d’èxit o d’inanició)

twitter-periscope

Periscope darrerament està essent notícia, més enllà de Gerard Piqué, i aquests últims dies per notícies més aviat dolentes, luctuoses, preocupants: dies enrere una noia va emetre en directe per Periscope el seu suïcidi, llençant-se sota un tren a París, després d’anunciar que en faria una de grossa per assegurar-se audiència. Quan els bombers van arribar al lloc dels fets Periscope encara estava emetent. Hores més tard Twitter, propietària de Persicope, va esborrar el registre de la gravació.

Aquest trist i lamentable episodi ens interpel·la de nou sobre quins són i on són els límits d’internet, de la nostra exposició pública i, naturalment, també de la protecció dels qui s’hi connecten, sobretot quan aquests són més vulnerables, com els infants i joves. Periscope no té la culpa del suïcidi, evidentment, va ser tan sols el mitjà…

A part d’aquesta tragèdia Periscope aquests dies també ha estat notícia per alguns canvis que ha implementat darrerament.

El més destacat és la possibilitat de desar per sempre els vídeos de les retransmissions fetes, que fins ara es desaven tan sols durant 24 hores i després s’esborraven. Per evitar que els vídeos siguin efímers i desapareguin els usuaris hauran d’incloure l’etiqueta #save (desar) al títol. Aquest canvi està disponible en fase de prova i Periscope diu que valorarà l’opinió dels usuaris.

Un altre canvi que ha fet Periscope és la cerca de retransmissions per temes: esports, converses, viatges, art, GoPro i drones, música… Una altra novetat és precisament la sincronització per emetre des de càmeres tipus GoPro i des de drones, o també la funció de dibuixar sobre les imatges.

Periscope, més enllà de la tràgica notícia que hem comentat abans, és una de les poques alegries que Twitter ha tingut darrerament; però l’empresa de l’ocellet no desisteix i segueix presentant canvis i millores.

Una que havia anunciat, com a globus sonda, era la possibilitat d’allargar els caràcters de les piulades quasi il·limitadament, fins a 10.000 caràcters; mesos enrere ja en vam parlar. Finalment aquest canvi no es farà, però sí un que hi té molt a veure:

Twitter deixarà de comptar els caràcters que generen els enllaços i les imatges que acompanyen les piulades, donant al missatge de text la totalitat dels 140 caràcters! Amb aquest canvi les piulades guanyen la vintena de caràcters que els enllaços i les imatges solen ocupar.

Amb aquest canvi Twitter torna als orígens i confia revitalitzar el seu “timeline”. Les previsions és que amb aquest canvi es comparteixin encara més enllaços i imatges, ja que per molts “perdre” aquests caràcters suposava una limitació per a compartir enllaços i imatges.

Una altra mesura que va prendre darrerament per guanyar rellevància va ser incorporar una biblioteca d’imatges GIF, com ja vam explicar. Una altra aspecte que Twitter està reforçant és l’oferiment de contingut audiovisual, com resums de les lligues professionals de bàsquet (NBA) i futbol americà (NFL) dels Estats Units.

Periscope procura no morir d’èxit, Twitter no morir d’inanició! Sí, potser això és una exageració, però ja sabem que a les xarxes socials la qüestió a vegades és renovar-se o morir!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 68 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 20 de maig de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

One comment on “Periscope i Twitter, renovar-se o morir (d’èxit o d’inanició)

  1. Retroenllaç: Periscope i la moderació de comentaris | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: