Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Periscope i la moderació de comentaris

periscope_comments

No és la primera vegada que parlem de Periscope, una aplicació que permet fer retransmissions en directe, al Sarrià de Ter en Xarxa. En vam parlar fa quasi un any, al juliol de 2015, quan us la vam presentar, i al gener d’enguany, quan us vam informar que Periscope s’havia integrat a Twitter, o més recentment a finals de maig quan us vam explicar que ara les retransmissions es poden desar més enllà de 24 hores!

Ara Periscope, aplicació propietat de Twitter, torna a ser notícia perquè recentment ha llançat un sistema de moderació de comentaris! Amb aquesta nova funció Periscope vol posar ordre i concert en un dels punts crítics que tenia l’aplicació: els comentaris!

Mentre veiem una retransmissió podem fer comentaris de text que qui emet pot llegir, i molts d’aquests comentaris són ofensius i, naturalment es generen conflictes.

Per Twitter els comentaris, diuen, “són una part vital de l’experiència i estem treballant en una solució que sigui fidel a la naturalesa en viu i sense filtres de la nostra plataforma”.

El sistema de moderació de comentaris de Periscope volen que sigui:

  • Transparent: has de entendre com els comentaris estan sent moderats.
  • Liderat per la comunitat: qui segueix la transmissió és la persona més adequada per determinar el que és bo i el que no ho és. El context és important, un comentari que pot ser apropiat en una transmissió de comèdia pot no ser en una altra.
  • En viu: Periscope és una plataforma en temps real i, per això, has de tenir la possibilitat de denunciar i moderar comentaris a la mesura que apareixen a la pantalla.

Així és com funciona el sistema de moderació de comentaris:

  • Durant la transmissió podràs denunciar comentaris com a spam o abús.
  • L’espectador que denuncia un comentari no veurà els missatges d’aquesta persona per la resta de la transmissió. El sistema també pot identificar frases comunament reportades.
  • Quan un comentari és reportat alguns espectadors seran seleccionats de forma aleatòria si consideren que el comentari és spam, abús o si és apropiat.
  • Els resultats de l’enquesta es mostraran a tots els que van votar. Si la majoria considera que el comentari és spam o abús, la persona que va fer-lo serà notificada que temporalment no podrà fer comentaris fins que acabi aquesta transmissió.

El caràcter obert, en viu i sense filtres de Periscope és una porta oberta a comentaris inapropiats; el cert és que tan sols cal fer un cop d’ull per les retransmissions en directe a Periscope per veure que, efectivament, no són pocs els comentaris inapropiats que molts usuaris fan.

Amb aquesta mesura Periscope fa una crida a que siguin els propis usuaris que comparteixin una retransmissió qui denunciïn els comentaris inapropiats, alhora que es serveix de la mateixa comunitat per a valorar si els comentaris denunciats poden ser considerats com a tal.

A Periscope a banda de denunciar comentaris també pots denunciar contingut inapropiat de retransmissions, bloquejar i eliminar persones de les teves transmissions i restringir comentaris a persones que coneixes.

Amb aquestes mesures volen fer de Periscope un lloc segur i obert per tal que les persones es connectin en temps real.

Aquest contingut correspon a la Càpsula 70 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 1 de juliol de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: