Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Els “stickers” arriben a Twitter

stickers-twitter-2016

Els “stickers” arriben a Twitter, molt bé, però què són els “stickers”?
Suposant que sabem, més o menys, què és Twitter, abans d’entrar en el tema expliquem què són els “stickers”!

Els “stickers” són aquelles icones i dibuixos que podem afegir en una fotografia (un sol, unes ulleres de sol, un emoji…) i que aquests darrers anys s’han popularitzat a les xarxes socials (Facebook) o eines de missatgeria instantània, especialment Telegram i Snapchat!

I com podem anomenar els “stickers” en català? El Termcat és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, i la seva missió és coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana. Doncs el Termcat els anomena, “per analogia amb les etiquetes impreses”, adhesius!

Ara que ja sabem què són els “stikcers” ja us podem explicar que han arribat a Twitter!

A finals de juny d’enguany Twitter anunciava al seu bloc el llançament dels “stickers”:

“Molt aviat podràs trobar la nostra col·lecció de “stickers” mòbils per integrar converses en temps real. Estaran disponibles en una biblioteca de centenars d’accessoris, emojis i detalls per deixar les teves fotos més divertides. Utilitza els “stickers” per a compartir el que estàs fent o sentint, per donar suport a una causa o simplement afegir un valor diferencial. Pots utilitzar diversos “stickers” en una sola imatge, canviar la seva mida, direcció i posició, a més de poder enganxar-los en qualsevol lloc en la teva foto”.

Els “stickers” de Twitter, però, no seran simples imatges!
Una de les novetats que Twitter aporta als adhesius digitals és que a banda d’embellir i millorar (o no!) una fotografia seran llegibles com si es tractés d’un caràcter, de manera que el propi “sticker” serà una etiqueta (“hashtag”) que també s’integrarà a les converses i tendències (“trending topics”) de Twitter i, naturalment, en tant que etiqueta també agruparan les piulades que integrin aquell mateix adhesiu!

Els adhesius els podrem afegir a les imatges a través del propi editor d’imatges de Twitter; una vegada fem o pugem una imatge des del nostre dispositiu mòbil, i abans de publicar-la, podrem escollir els adhesius a través de la icona 🙂 que trobarem al costat de les altres d’edició. És possible que aquesta funcionalitat encara no estigui disponible en totes les versions de les aplicacions de Twitter.

Amb aquesta novetat Twitter reforça encara més el seu contingut visual, tot i ser una de les eines socials que més es relacionen i s’associen a la producció de text! Aquesta novetat s’afegeix a la de la biblioteca d’imatges GIF (imatges animades) que també va llençar mesos enrere.

Internet és molt visual, tal i com demostren l’èxit d’eines socials com YouTube, Instagram o, més recentment, Snapchat, possiblement la més dinàmica i activa en la creació i difusió de “stickers”; els de Snapchat a més interaccionen amb els usuaris!

A Twitter res de tot això se li escapa! Ja va fer un pas amb Vine i els micro vídeos, després amb l’edició d’imatges (amb filtres tipus Instagram) i, com hem recordat, amb les imatges GIF; ara arriben els “stickers”!

Aquest és un tren que Twitter no vol perdre!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 71 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 15 de juliol de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: