Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Instagram Stories o Snapchat Stories?

instagram_stories_snapchat_stories

Aquest passat mes d’agost Instagram va llançar “Stories”, les seves pròpies històries, emulant, per molts (sinó tots) les històries de Snapchat!

És evident que aquest concepte de “històries” ha calat fons en l’espai de les xarxes socials on les coses no només són immediates, sinó sobretot efímeres!

Snapchat és l’aplicació reina en aquests dos conceptes (immediatesa i caducitat) i Facebook, propietari d’Instagram, no vol perdre aquest tren! On millor que Instagram, on ja hi ha milions d’usuaris que publiquen fotos i vídeos, per afegir-hi ara les “històries”?

Però anem a pams: què són les històries de Snapchat i què són les d’Instagram?

Snapchat Stories:
Snapchat, com ja us vam explicar en un anterior programa, és una aplicació de missatgeria instantània que destaca pel caràcter efímer (qüestió de segons!) del contingut que es comparteix (bàsicament fotos i vídeos amb text).

Una altra característica d’aquesta aplicació és la quantitat i el dinamisme dels filtres que ofereix, un autèntic caramel pels infants i adolescents que en fan ús (i fins i tot diria que abús!).

L’any 2013 Snapchat va activar una nova funció, les històries, una mena d’armari on el contingut compartit (fotos i vídeos) pot guardar-se durant més temps, 24 hores, essent accessible als usuaris que ens segueixen. Aquesta és la funció que ara Instagram ha exportat a la seva aplicació!

Instagram Stories:
Instagram és una aplicació mòbil que l’any 2010 va revolucionar el món de la fotografia gràcies a la seva atractiva proposta de filtres “vintage”. Al llarg d’aquests anys Instagram ha esdevingut una autèntica xarxa social i ha evolucionat incorporant el vídeo, adaptant-se a diferents formats d’imatge, essent comprada per Facebook i, ara, activant les “històries”!

Les històries d’Instagram són l’espai on els usuaris poden publicar-hi fotos i vídeos als quals s’hi pot accedir només durant un temps determinat; les històries d’Instagram, doncs, són el contenidor del contingut efímer!

Amb les històries, que també incorporen filtres, Instagram vol conquerir no només allò efímer, sinó sobretot allò més immediat!

Hem plantejat aquest tema en forma de pregunta, de dilema: històries de Snapchat o d’Instagram?

De fet la pregunta té una trampa: l’únic que tenen en comú aquestes dues eines són precisament les històries, ja que en el seu ús, per més que amb ambdues eines puguem compartir fotos i vídeos, Snapchat i Instagram són dos mons diferents!

Són diferents el sistema de publicació, el lloc on es troben en cada aplicació o d’altres aspectes que aquests darrers mesos han estat àmpliament comparats.

La qüestió és: són excloents? Són competència? Comparteixen un mateix fi (ser calaix de contingut efímer), però provenen d’eines amb audiències (500 milions usuaris Instagram, 150 milions Snapchat) i públics diferents…
Per tant, Instagram Stories i Snapchat Stories!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 74 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 21 d’octubre de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

2 comments on “Instagram Stories o Snapchat Stories?

  1. Retroenllaç: Facebook Stories | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

  2. Retroenllaç: Malestar amb els nous estats de WhatsApp | Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: