Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Apprenem amb Qpertin: Altes del Món

yolanda_qpertin_roger_sdt_enxarxa_3oct14_b2

Apprenem amb Qpertin és una secció en la que els nostres col·laboradors de Qpertin, cultura interactiva, ens ajuden a treure suc a les aplicacions. La d’avui: Altes del Món

Introducció:
Altes del Món és una aplicació (AppStore, pagament) que Qpertin ja ens va presentar en un programa anterior (3 aplicacions educatives infantils sobre de viatges). L’aplicació ens permet, a través del globus terraqüi, descobrir tots els indrets de la Terra: ciutats, monuments, natura, animals… La qualitat de la informació que ofereix i del grafisme és excel·lent!

Utilitats:
1.- fer una cerca lliure i explorar el món pel pur plaer de descobrir-lo, anant amunt i avall, i després, en grup, compartir l’experiència!
2.- utilitzar l’aplicació per organitzar un viatge (que pot ser real o no!) prenent notes de possibles llocs d’interès, monuments per visitar, ampliant la informació i coneixement de l’indret, etc. Si hi ha diferents opcions de viatges es pot fer una guia de viatge i presentar-la a mode de proposta!
3.- ser font d’inspiració per a crear contes i històries; a l’aplicació també hi podem trobar personatges i històries que ens poden servir de font d’inspiració a partir de les quals crear contes i històries, fer volar la imaginació.
4.- Gimcana exploradora: es pot crear un joc de pistes, preparant-les prèviament, per tal de cercar monuments, animals característics d’una zona o altres curiositats que l’aplicació amaga!

Les aplicacions poden donar molt de suc, només es tracta d’esprémer-lo amb imaginació i creativitat!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 61 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 5 de febrer de 2016.

Podeu escoltar el programa clicant aquí.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: