Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

Workplace, el Facebook a la feina!

workplace_facebook

L’explosió de les xarxes socials, especialment Facebook, va fer que moltes empreses limitessin l’accés a les xarxes socials dels seus treballadors als seus llocs de treball, doncs ben aviat es van adonar que eren, són encara, un perillós lladre del temps!

En moltes empreses, doncs, l’accés a les xarxes socials a través dels ordinadors està “capat”, és impossible accedir-hi, tot i que amb els anys aquest sistema preventiu ha resultat ser poc eficient, sobretot a partir del moment en què apareixen i proliferen els telèfons mòbils intel·ligents (“smartphones”) i les aplicacions mòbils (“apps”).

En qualsevol cas el que s’ha fet evident aquests darrers anys és que feina i xarxes socials són, en general, poc compatibles, naturalment més enllà de les eines i xarxes socials professionals (Linkedin, Xing) o les feines vinculades amb la gestió dels perfils, la dels “community managers”!

Al llarg dels més de 10 anys de vida Facebook ha entrat a les nostres vides (més que no ens pensem!), especialment en l’àmbit familiar, personal i d’oci, però no en general la nostra vida professional on, si bé també hi és present, hi té poca cabuda.

És cert que les empreses també són a Facebook però els seus treballadors no hi són com a tals, com a membres corporatius d’una companyia, sinó que hi són amb perfils personals que van més enllà, o no tenen res a veure, amb la feina!

Facebook i feina, doncs, no són massa amics! Conscient d’aquesta realitat, ben palpable en moltes empreses, com hem comentat abans, Facebook fa temps que treballa en la conquesta de l’àmbit laboral, en la manera de penetrar en la nostra vida i dia a dia laboral amb el permís, més que amb el permís, amb la petició expressa de l’empresa!

Al gener de 2015 Facebook va llençar Facebook at work en mode “beta”, en una versió de proves encara no definitiva, però sí posada al servei dels usuaris, en aquest cas, de les empreses. Facebook at work volia ser la versió professional de la xarxa social, el Facebook amigable amb la feina, amb l’entorn laboral de les empreses i corporacions.

Aquest passat mes d’octubre Facebook at work ha esdevingut oficialment Workplace, el Facebook per (no de!) les empreses!

Fem l’apunt que vol ser el Facebook per, i no de, les empreses perquè de fet el Facebook de les empreses és, naturalment, el propi Facebook, però amb Workplace les empreses podran crear les seves pròpies comunitats d’usuaris, aquests sí, els seus treballadors, per a tractar-hi qüestions relacionades amb la feina, amb l’activitat de l’empresa.

A Workplace els usuaris podran fer, si fa o no fa, el mateix que fan a Facebook: compartir informació (segons unes autoritzacions i filtres previs), interactuar amb els altres usuaris, convidar els contactes a esdeveniments (reunions, presentacions, etc), compartir documents o fer retransmissions en directe.

L’aparença gràfica de Workplace és molt semblant a la de Facebook, també el seu funcionament, però els perfils dels usuaris d’un lloc i l’altre són independents. I a diferència de Facebook, Workplace no és gratuït; el seu cost va en funció dels usuaris registrats de cada empresa, tot i que sí és gratuït per a les organitzacions sense ànim de lucre.

Amb Workplace Facebook vol penetrar a les empreses, contribuint a millorar la seva comunicació interna, a transferir en l’àmbit laboral l’atenció que en la resta d’àmbits prestem a les xarxes socials, Facebook inclosa!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 76 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 18 de novembre de 2016.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: