Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de Roger Casero a Ràdio Sarrià

Cada 1r i 3 divendres de mes al matí expliquem "la xarxa" a Sarrià de Ter: internet, xarxes socials, aplicacions….

3 reivindicacions del MWC 2017

mwc-2017

D’aquí pocs dies, del 27 de febrer al 2 de març de 2017, es celebrarà a Barcelona una nova edició del congrés mundial de la mobilitat, el Mobile World Congress.

Com en les anteriors edicions seran moltes les presentacions de productes i serveis, les conferències, els contactes i els negocis que s’hi faran, un tsunami d’informació impossible d’absorbir i digerir!

És per això que nosaltres preferim fixar-nos en poques coses, però entenem que significatives, i d’aquest proper Mobile World Congress en volem destacar aquestes 3 reivindicacions que s’hi faran:
– El paper de la dona en la indústria de la tecnologia
Apple al MWC
– El Nokia 3310

– El paper de la dona en la indústria de la tecnologia
Fins ara les dones representen el 21% dels assistents al Mobile World Congress, una xifra que els organitzadors consideren insuficient i que s’han marcat com a objectiu, per aquesta edició, elevar fins al 25%, tot i que admeten que l’ideal, i el normal, seria que representessin la meitat del total d’assistents.

La indústria de la tecnologia està encara molt masculinitzada, i és precisament per anar invertint, disminuint la bretxa de gènere, que aquesta edició del MWC comptarà amb un programa específic per a dones i homes, el Women4Tech, en el que s’abordaran en profunditat els temes que configuren la diversitat de gènere en la indústria mòbil.

Destaquem també una altra reivindicació: els més joves amb el programa específic per als de 10 a 16 anys, el Youth Mobile Festival (YoMo).

– Apple al MWC
Aquesta edició del Mobile World Congress no gaudirà de la presència i conferència de Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, però sí, per primera vegada, de la presència d’Apple!

El desembarcament d’Apple però serà modest, ja que no preveu presentar-hi cap dispositiu, sinó que participarà al MWC amb un petit estand a l’espai dedicat a les aplicacions (App Planet), pel que es preveu que més aviat hi mostri el desenvolupament de software i aplicacions mòbils. De fet veurem si Apple hi serà més per presentar que per observar, per veure què s’hi cou.

Al MWC 2017 no hi serà Mark Zuckerberg però sí el director executiu de Niantic, l’empresa del Pokémon Go, i el de Netflix, el web de lloguer de pel·lícules i sèries, com a conferències mediàtiques!

– El Nokia 3310
El mític i clàssic Nokia 3310, anomenat també l’indestructible per la seva robustesa, torna al mercat, i no és cap broma!

L’empresa finlandesa HMD, que al seu dia va adquirir de Nokia Technologies les patents, drets de marca i imatge ha anunciat el retorn del Nokia 3310, dotze anys després de la seva desaparició del mercat, amb l’arribada dels telèfons intel·ligents. El mercat dels ara anomenats “telèfons tontos” no ha desaparegut mai i sembla fins i tot que n’està creixent la demanda!

El telèfon, que costarà 59 €, serà presentat al MWC en el que s’espera que sigui quelcom més que només un homenatge a un mític dispositiu!

Què més passarà al MWC 2017? Us ho explicarem al proper programa!

Aquest contingut correspon a la Càpsula 81 del programa Sarrià de Ter en Xarxa emès a Ràdio Sarrià el divendres 17 de febrer de 2017.

Podeu fer-nos arribar comentaris, recomanacions, propostes i suggeriments fent un comentari en aquest apunt o bé contactant amb nosaltres.

L’espai Sarrià de Ter en Xarxa s’emet el 1r i 3r divendres de mes de 2/4 d’11 a les 11 del matí a Ràdio Sarrià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: